ISKANJE

EkoVital


TRETIRANJE STRNIŠČ, RAZGRADNJA ŽETVENIH OSTANKOV  

Namen:  organsko gnojilo in biostimulator za tretiranje strnišč. Uporablja se kot aktivator koristnih mikroorganizmov v tleh, ki pospešujejo razgradnjo žetvenih ostankov. Poveča vsebnost humusa v tleh, kar pripomore k manjši uporabi mineralnih gnojil. Njegova uporaba regenerira tla, izboljša kvaliteto zakisanih in iztrošenih tal, ki so posledica prekomerne uporabe mineralnih gnojil. Povečuje odpornost koreninskega sistema rastlin na razne glivične bolezni korenin.
Proizveden je s tehnologijo, kjer je tekočemu organskemu gnojilu živalskega izvora dodana na poseben način obdelana in pripravljena rastlinska masa, ki ima dokazano pozitiven vpliv na rastline (listi mlade pšenice, lubje topola, luske rdeče čebule, vršički koprive).        
Uporaba: strnišče poškropimo z 2 L/ha, pri uporabi 200-250 L vode. Zaoravanje strnišč se izvede 30 dni po uporabi EkoVitala. V kolikor se na zemljišču ne uporablja mineralnih gnojil, je priporočljivo v škropilnico dodati še 5-15 kg Uree.

V primeru, da na zemljišču uporabljamo mineralna gnojila, potrosimo določeno količino minerelanega gnojila po zemljišču, nato njivo poškropimo z 2 L EkoVitala/ha.

Ne vsebuje mikroorganizmov, zato lahko zemljišče tretiamo tudi pri temperaturi, nižji od 0⁰C.

Način uporabe: tretiranje strnišč s škropljenjem.
Mešanje: lahko mešamo z vsemi fitofarmacevtskimi sredstvi, razen s tistimi na osnovi bakra in žvepla oz. z izrazito bazično reakcijo. Meša se lahko s totalnimi herbicidi.
Karenca: ni karence.
Tip proizvoda: Tekoče organsko gnojilo, iz ŽSP kategorije 2 "predelan gnoj"
Vsebuje: organska snov 21%, dušik skupni (N) 10%, fosfor skupni (P2O5) 1%, kalij skupni (K2O) 4 %. Cink (Zn) skupni 0,3 %.
Pakiranje: 250 ml, 1 lCvetalCvetal BIO

RastinZeotech
Kje smo

Podjetje

Agroruše d.o.o. 
Tovarniška cesta 27 
2342 Ruše
SI-Slovenija

Kontakt

T: +386 (0)2 66 90 710
F: +386 (0)2 66 90 766
E: agroruse@agroruse.si 
W: www.agroruse.si

Povezave

Spisek novic            
Aktualne teme
www.cvetal.si
www.cvetal.si                           
Spletna trgovina