ISKANJE

Zagorelo v skladišču z alkoholom

Zagorelo v skladišču z alkoholom
16.05.2011

Ruše, 15. maj 2011 – Danes okrog 13. ure je prišlo do požara v enem izmed specializiranih skladišč družbe Agroruše d.o.o. Zagorelo je v boksu skladišča, kjer so skladiščili alkohol in surovine za proizvodnjo premazov. »Zgorelo je dobrih 4000 litrov alkohola in ne kislina ali druge nevarne snovi. Vsa naša skladišča so pregledana, zadnji inšpekcijski pregled smo imeli pred dvema dnevoma, in ustrezajo normativom ter predpisom. Obdaja jih zadrževalni lovilni bazen in halda, ki je prekrita z neprepustno folijo, zato lahko trdimo, da do morebitnega onesnaženja okolja in podtalnice ni prišlo,« je povedal direktor družbe Veselin Djurovič. Domneva se, da je do požara prišlo zaradi proizvodne dejavnosti v bližini. Natančen vzrok požara pa bo znan po opravljeni preiskavi. V požaru je nastala tudi gmotna škoda, višina le-te pa bo znana po ogledu in oceni škode. Dogodek ne bo vplival na poslovne procese družbe Agroruše.

Takoj po dogodku so bili s strani Zavoda za zdravstveno varstvo RS odvzeti vzorci in opravljene meritve morebitnega vpliva požara na okolje. »Po prvih informacijah, ki jih imamo, meritve niso pokazale odstopanj od predpisanih vrednosti, natančnejši izsledki raziskav pa bodo znani v naslednjih dneh. V družbi bomo o dogajanju in rezultatih javnost obveščali,« je še dodal Djurovič.

Požar je gasilo več kot 50 gasilcev lokalnih gasilskih društev, ki so s hitrim posredovanjem preprečili nastanek večje škode.
Več informacij:
Veselin Djurovič, direktor
Telefon: 02 66 90 710
Elektronska pošta: agroruse@agroruse.si

<< Nazaj Na spisek novic >>


CvetalCvetal BIO

RastinZeotech
Kje smo

Podjetje

Agroruše d.o.o. 
Tovarniška cesta 27 
2342 Ruše
SI-Slovenija

Kontakt

T: +386 (0)2 66 90 710
F: +386 (0)2 66 90 766
E: agroruse@agroruse.si 
W: www.agroruse.si

Povezave

Spisek novic            
Aktualne teme
www.cvetal.si
www.cvetal.si                           
Spletna trgovina